سفارش تبلیغ
صبا ویژن

معرفی انواع سیم و کابل

آشنایی با انواع سیم و کابل

قبل از توضیح انواع کابل و سیم، تعریفی از سیم و کابل و تفاوت این دو ارائه می دهیم. سیم یک هادی است که توسط یک پوشش عایق احاطه شده است. این سیم از نظر الکتریکی مانند یک مقاومت اهمی رفتار می کند و هیچ خاصیت خودرسانایی یا خازنی ندارد. سیم ها و کابل ها وظیفه انتقال انرژی الکتریکی به نقاط مختلف را بر عهده دارند و از فلزات رسانا برای انتقال جریان الکتریکی استفاده می کنند. منبع تغذیه هوا از سیم های بدون پوششی به نام سیم های لخت استفاده می کند   .

بر این اساس، هادی با غلاف عایق را سیم سرپوشیده یا سیم عایق می نامند و زمانی که یک یا چند هادی عایق در یک غلاف مشترک قرار می گیرند، کابل تشکیل می شود.

                                                                                                                                    

 اگر کارهای ساختمانی و عمرانی نیاز به خرید عمده سیم و کابل از بهترین برندهای ایرانی و خارجی دارد، می توانید با اطمینان کامل از سایت گروه صنعتی سگال نیرو خریداری کنید.

 سگال نیرو توزیع کننده کلیه ملزمات صنعتی مورد نیاز، روشنایی و انواع کابل و سینی کابل، نماینده رسمی شرکت سرور آلمانی Gitti و TAT-Kabeltrassen و همچنین مجری کلیه برق و اتوماسیون (PLC) می باشد. پروژه هایی با سابقه درخشان خرید کالا به قیمت عمده یکی از ویژگی های متمایز کننده گروه صنعتی سگال نیرو می باشد. 

 

کابل چیست؟

 اساساً هر نوع رسانایی که بتواند جریان الکتریکی را از خود عبور دهد و از محیط اطراف خود توسط مواد عایق شده باشد به طوری که ولتاژ در سطح عایق صفر باشد و در سطح سیم یا هادی ولتاژ فاز نسبت به زمین . به آن کابل می گویند.

    به دلیل سهولت انتقال، انرژی الکتریکی یکی از انواع انرژی است که برای تولید انرژی های مختلف استفاده می شود. از آنجایی که انتقال انرژی الکتریکی در فواصل طولانی باعث تلفات زیادی می شود، از روش هایی برای به حداقل رساندن تلفات در انتقال این انرژی حیاتی استفاده می شود. بدین منظور پس از تولید انرژی الکتریکی، ولتاژ را از حدود 20 کیلوولت به 63، 132 و 400 کیلوولت توسط ترانسفورماتورهای فشار قوی افزایش داده و سپس از طریق خطوط هوایی منتقل می شود. در نقطه توزیع برق، این ولتاژ با استفاده از ترانسفورماتورهای کاهنده در اندازه های استاندارد مورد نیاز مجدداً در دسترس مصرف کنندگان و شرکت کنندگان قرار می گیرد. توزیع برق در صنعت به دو صورت انجام می شود: از یک سو از طریق خطوط هوایی و از سوی دیگر از طریق کابل

 

هدف از عایق کاری کابل این است که به دلیل دفن شدن کابل، کابل هادی را به زمین متصل نمی کند و ولتاژ بدنه عایق صفر می شود. در مورد کابل های هوایی لازم نیست در مشخصات کابل عبارت ولتاژ قید شود اما برای کابل های زیرزمینی علاوه بر مشخصات فنی کابل شامل سطح مقطع و نوع عایق. و جنس آن از نظر مقاومت مکانیکی باید ولتاژ کابل ذکر شود. توجه به یک یا چند فیلد مهم است.

 

      برای عایق کاری کابل های برق بسته به هدف از مواد مختلفی استفاده می شود که از مهمترین آنها می توان به کاغذ آغشته به روغن های مخصوص، پلاستیک، پی وی سی (پلی وینیل کلراید) و مواد مختلف دیگر اشاره کرد. علاوه بر این، از آنجایی که کابل های اتصال به زمین تحت فشارهای مکانیکی مختلفی قرار می گیرند، دارای قطعات محافظ مانند نوارهای فلزی هستند. برای جلوگیری از ورود آب به داخل کابل، تمامی نوارهای محافظ و عایق با روکش سربی پوشانده شده است که محافظ این غلاف از لایه قیروگونی استفاده می شود.

 

سیم چیست؟

سیم از دو قسمت هادی و عایق تشکیل شده است. برای انتقال جریان الکتریکی از یک نقطه به نقطه دیگر از هادی الکتریکی استفاده می شود. که عموماً از مس یا آلومینیوم ساخته شده است زیرا الکتریسیته را بهتر از سایر فلزات هدایت می کند. عایق از پلاستیک (معمولا PVC) تشکیل شده است که به صورت یک لایه روی هادی اعمال می شود.

سیم ها با قطر (به میلی متر مربع) اندازه گیری می شوند. به عنوان مثال در قسمت نشیمن از سیم هایی با قطر 10 یا 20 میلی متر مربع استفاده می شود. به یاد داشته باشید که سیم های با قطر بزرگتر جریان بیشتری را منتقل می کنند و می توانند با دمیدن فیوز به لوازم خانگی آسیب برسانند. سیم ها معمولا برای انتقال سیگنال های الکتریکی و مخابراتی استفاده می شوند.

 

در یک طبقه بندی کلی، سیم ها را می توان به انواع زیر تقسیم کرد:

  •    سیم افشان
  •        سیم نیمه افشان
  •  سیم مفتولی
  •  

انواع کابل و سیم

از نقطه نظر سیم های هادی جریان، کابل ها به مسی و آلومینیومی تقسیم می شوند. علاوه بر این با توجه به نوع مقطع و شکل آن و نیز هادی های توپر و رشته ای به چند دسته تقسیم می شوند.

 

  •       از نقطه نظر ساختاری، کابل می تواند تک هسته ای یا چند هسته ای باشد. کابل های تک هسته ای کابل هایی هستند که در آنها یک هادی برق به طور مستقل عایق بندی شده است. با این حال، کابل‌های چند هسته‌ای، کابل‌هایی هستند که در آن‌ها نه تنها هر هادی به طور جداگانه عایق‌بندی می‌شود، بلکه همه آنها در یک غلاف عایق متفاوت قرار می‌گیرند تا یک کابل چند هسته‌ای را تشکیل دهند.
  •  
  •       تعداد هسته ها بستگی به کاربرد کابل دارد. در صنعت کابل کشی به دلایل مختلفی از جمله استحکام و کاهش ظرفیت، کابل را به شکل مارپیچ می سازند. یعنی وقتی سیم یک هادی منفرد رشته می شود، این رشته ها به هم می پیچند و در مورد کابل های رشته ای، انتهای یک کابل به صورت مارپیچی در می آیند.

 

تفاوت سیم و کابل چیست؟

حالا که فهمیدیم سیم چیست، بیایید تفاوت بین سیم و کابل را توضیح دهیم:

·       به طور کلی می توان گفت سیم یک هادی است، در حالی که کابل از دو یا چند هادی عایق تشکیل شده است.

 

·       اگرچه سیم و کابل هر دو از یک هادی مشترک برای حمل جریان الکتریکی (مس یا آلومینیوم) تشکیل شده‌اند، اما یک تفاوت اساسی بین سیم و کابل این است که سیم فقط از یک رشته هادی تشکیل شده است که با یک لایه عایق پوشانده شده است.

 

·       بنابراین اگر فقط یک هادی یا چند هادی وجود داشته باشد که از یکدیگر عایق نباشند، به عنوان سیم طبقه بندی می شود. در حالی که کابل از دو یا چند هادی عایق تشکیل شده است که به هم پیچیده شده اند.

 

·       به عبارت دیگر کابل از چند رشته سیم تشکیل شده است و این یکی از تفاوت های اصلی سیم و کابل است.

 

·       استفاده از سیم و کابل نیز متفاوت است و در موارد مختلف باید از سیم یا کابل با توجه به کاربرد آن استفاده کرد. سیم برای انتقال برق، حمل بارهای مکانیکی، انتقال سیگنال های مخابراتی و در سیستم های گرمایش استفاده می شود.

 

·       این کابل برای انتقال برق، سیگنال های مخابراتی و انتقال برق استفاده می شود.

 

  برای فروش سیم و کابل لاله زار  بصورت عمده و جزئی به قیمت کارخانه می توانید به این لینک مراجعه کنید

 

 


اشتباهات رایج در انتخاب تابلو برق کدامند؟

اشتباهات رایج در انتخاب تابلو برق

تابلو برق یک جعبه کنترل یا وسیله الکتریکی مهمی است که برای کنترل و توزیع برق ساختمان، کارخانه، تاسیسات صنعتی و ... استفاده می شود. کلیه قطعات مورد نیاز برای اتصال و قطع برق  تابلو برق  قرار دارند. در برخی موارد ممکن است در قسمت های مختلف تابلوهای برق مشکلاتی وجود داشته باشد که برای اطمینان از ایمنی و جلوگیری از خطرات جانی باید در اسرع وقت رفع شود. مشکلات متداول زیادی در تابلوهای برق وجود دارد که می تواند دلایل داخلی یا خارجی داشته باشد. در ادامه به مشکلات موجود در تابلو برق می پردازیم و آنها را بررسی می کنیم.

 

نشانه های مشکل در تابلو برق 

 

همه انواع تابلو برق می توانند در طول زمان دچار مشکل شوند. بارزترین علائم مشکلات در این قسمت ها شامل موارد زیر است    :

 

       آتش سوزی یا ذوب شدن کابل های داخلی 

       گرم شدن بیش از حد کلیدها

       دکمه ها ریست نمی شوند

       فیوز دائمی منفجر می شود

       بلند کردن متناوب کلیدهای مینیاتوری

 

 

شما می توانید جهت اطلاع از بهترین برند تابلو برق در بازار ایران کلیک نموده و جهت کسب اطلاعات بیشتر همراه با مشاوره رایگان به وب سایت سگال نیرو که لینک آن در زیر گذاشته شده مراجعه کنید

https://segalniro.com/


رایج ترین مشکلات تابلو برق

مشکلاتی که در تابلو برق ها ایجاد می شود دلایل مختلفی دارد اما از شایع ترین مشکلاتی که تاکنون در تابلو برق گزارش شده است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دو یا چند کابل را روی هم قرار می گیرند

یکی از مشکلات اصلی که منجر به گرم شدن تابلو می شود، قرار گرفتن چندین کابل روی هم است. این می تواند باعث مشکلات جدی یا حتی آتش سوزی شود.

متعادل نبودن بار در تابلو برق

انواع تابلو برق باید به سه فاز و متعادل تقسیم شوند. اگر اشتراک بار نامتعادل باشد، می تواند باعث آتش سوزی یا خرابی های مکرر در تابلو شود. همچنین ممکن است سیم ها و کابل های موجود در آن به سرعت خراب شده و خسارات مالی زیادی ایجاد کند.

 

عدم استفاده کابلشوی مناسب در تابلو برق

برای اینکه هنگام ساخت تابلو برق دچار مشکل نشوید، بهتر است برای کابل های مسی از کابل شوی مسی و برای کابل های آلومینیومی از کابلشوی آلومینیومی استفاده کنید. رعایت این نکات از فرسودگی اتصال سیم و داغ شدن پنل جلوگیری می کند.

خرابی مدار قطع کننده تابلو برق

عدم وجود کلید قطع کننده مدار با کیفیت به خصوص در تابلوهای قدیمی می تواند منجر به مشکلاتی در قسمت های مختلف مانند کنتاکتور، کابل برق، کلید، دزدگیر و ... شود و در نتیجه تابلو برق بیش از حد داغ شود. برای جلوگیری از مشکلات فوق بهتر است یک کلید برق مناسب در جعبه فلزی تابلو برق نصب شود.


برای خرید عمده تابلو برق با ارسال رایگان به سراسر ایران اینجا کلیک کنید


برای رفع خطای تابلو برق چه کنیم؟

در صورت مشاهده هر گونه ایراد یا نقص درتابلو برق، باید در اسرع وقت با یک مکانیک مجرب و مجرب تماس بگیرید. برای اطمینان از اینکه مشکلی وجود ندارد، چند نکته مهم وجود دارد که می توانید بررسی کنید:

 

  •        قبل از هر چیز بهتر است قفل داخلی سیستم را بررسی کرده و از سالم بودن آن مطمئن شوید. در برخی موارد قفل داخلی مشکل دارد و مشکل کنترل پنل ربطی به وسایل الکترونیکی داخل آن ندارد.
  •        در مرحله بعد درب تابلو برق را باز کرده و تمام قطعات را به دقت بررسی کنید تا مشکل اصلی را پیدا کنید. در صورت مشاهده سوختگی یا ذوب شدن سیم و کابل، فوراً با یک متخصص تماس بگیرید.
  •        اگر در گذشته قسمت هایی از تابلو را تعمیر کرده اید، اکنون سایر قسمت ها را بررسی کنید تا از سالم بودن آنها مطمئن شوید.
  •  

کلام آخر

تابلو برق یکی از مهم ترین وسایل برقی است و شامل قطعات مختلف الکتریکی برای اتصال و قطع سیستم برق ساختمان می باشد. در برخی موارد، مشکلات رایج در تابلوهای برق منجر به آسیب های مختلفی می شود. شما باید در اسرع وقت برای یافتن و رفع مشکل اصلی اقدام کنید. توجه داشته باشید که برای این منظور باید از افراد با تجربه و آگاه کمک بگیرید