تابلو برق داخلی چیست؟
تابلو برق جعبه ای برای نصب وسایل الکتریکی برای اتصال آنها با هادی است. تابلوهای برق وظیفه محافظت از تجهیزات و دستگاه های داخلی را در برابر عوامل مختلفی مانند باد، باران و برف بر عهده دارند. تابلو برق را به طور یکنواخت و در صورت نیاز در مدارهای مصرف کننده توزیع می کند. تابلو برق از انتقال برق گرفتگی به افراد جلوگیری می کند. در واقع می توان گفت این دستگاه یکی از مهم ترین منابع انرژی است. در این میان تابلوها می توانند از دستگاه ها و قطعات داخلی مختلفی تشکیل شده و انواع مختلفی داشته باشند. اما تفاوت بین تابلوهای برق چیست؟ اجزای اصلی تابلو برق چیست؟
به طور کلی تابلوها را می توان بسته به محل نصب به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم کرد. تابلوهای داخلی در داخل مکانی مانند سالن نصب می شوند اما تابلوهای فضای باز در فضای باز نصب می شوند. در زیر به معرفی و بررسی جزئیات بیشتر تابلو برق داخلی می پردازیم. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد آن به دست آورید، بهتر است با ما همراه باشید.
گروه سگال نیرو متشکل از تکنسین های ماهر و با تجربه در زمینه طراحی و ساخت تابلوهای برق صنعتی و خانگی فعالیت دارد. همچنین این گروه خدمات نصب و تعمیر تابلو را در سریع ترین زمان ممکن و با قیمت مناسب به مشتریان خود ارائه می دهد. برای خرید انواع تابلو برق می توانید به وب سایت سگال نیرو که لینک آن در زیر گذاشته شده است کلیک کنید
نکته! برای آشنایی با لیست سازندگان تابلو برق تهران روی لینک کلیک کنید
تابلو برق داخلی
تابلو برق داخلی همانطور که از نامشان پیداست در سالن، سوله یا مکان های دیگر نصب می شوند. تابلو برق یک اصطلاح کلی است و به وسیله ای اطلاق می شود که شامل کنترل ها و تجهیزات اندازه گیری است. بسته به نوع کاربرد، تابلوهای برق را می توان برای مواردی مانند حفاظت از موتور، توزیع برق، اندازه گیری و غیره استفاده کرد. همچنین می توان آنها را بر اساس ظاهر، ساختار یا محل نصب به دسته های مختلفی تقسیم کرد. یکی از تابلوهای پرکاربرد در محدوده ولتاژ متوسط ??تابلو برق داخلی است. در زیر به معرفی کاربردهای این تابلوها می پردازیم.
کاربرد تابلو برق داخلی
تابلو برق های داخلی یا بسته در فضاهای بسته یا به اصطلاح سرپوشیده نصب و راه اندازی می شود. این تابلوها مانند دیگر انواع تابلو برق در ساختمان ها وظیفه حفاظت از تجهیزات الکترونیکی را بر عهده دارند. تابلو برق های داخلی بسته به محل نصب به دو دسته کفی و دیواری تقسیم می شوند.
تابلو برق ایستاده
تابلو برق های ایستاده از سازه های از جنس استراکچر نگهدارنده از پروفیل ها یا نبشی آهنی تشکیل شده اند. ابعاد این تابلوها 220 سانتی متر ارتفاع، 90 سانتی متر عرض و 80 سانتی متر عمق با دسترسی از دو طرف می باشد. ابعاد این تابلواز جلو 220 سانتی متر ارتفاع، 90 سانتی متر عرض و 60 سانتی متر عمق می باشد. ضخامت ورقه بدنه تابلو ایستاده حداقل 2 میلی متر است. در مورد تابلو برق ایستاده، کابل ها باید در کانال مخصوص زیر تابلو هدایت شوند و با استفاده از فونداسیون و پیچ به تابلو متصل شوند.
تابلو برق دیواری
تابلو برق دیواری بر خلاف تابلوهای ایستاده که روی پایه قرار می گیرند بر روی دیوار نصب می شوند. ضخامت ورقه بدنه تابلو برق 1.25 میلی متر می باشد. اگر ارتفاع تابلو برق دیواری بیش از 1 متر باشد، ضخامت بدنه 1.5 میلی متر است. حداکثر ارتفاع نصب تابلوهای دیواری 210 سانتی متر است. این اندازه از کف تمام شده تا بالای تخته محاسبه می شود. برای سهولت در کار، تجهیزات نصب شده بر روی ورق به ضخامت 1.5 میلی متر با پیچ و مهره به بدنه تابلو متصل می شود. لازم به ذکر است که ورودی و خروجی کابل ها در تابلو دیواری با مواد و چسب های مناسب عایق بندی شده است.
مزایای تابلو برق داخلی
تابلوهای داخلی دارای مزایایی نسبت به تابلوهای فضای باز هستند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تابلوهای داخلی کمتر در معرض تأثیرات محیطی مانند باد، باران و برف هستند.
سرویس این تابلوها آسان است و نیاز به هزینه کمتری دارد.
تابلوهای داخلی ایمن تر هستند.
هزینه های عملیاتی این تابلو برق کمتر از تابلو برق در فضای باز است.
تابلوهای داخلی فضای کمتری را اشغال می کنند.
این تابلوها قابل اعتمادتر هستند.
خطر برق گرفتگی با این تابلوها کاهش می یابد زیرا اتصالات فلزی به زمین دارند.
نکته آخر
تابلوهای برق بسته به موقعیت مکانی خود به تابلوهای داخلی و خارجی تقسیم می شوند. یکی از انواع تابلوهایی که در محدوده ولتاژ متوسط ??استفاده می شود تابلو برق داخلی هستند به همین دلیل به آنها تابلو فشار متوسط ??نیز می گویند. تابلو برق های داخلی ه به دلیل ساخت و چیدمان، مقرون به صرفه تر و ایمن تر هستند. همچنین نصب و نگهداری این تابلوها نسبت به انواع دیگر آسانتر است. اگر نگران دوام و انعطاف پذیری تابلو برق هستید، تابلو برق داخلی انتخاب مناسبی هستند